Snygga varselkläder

Hem / Varselkläder

Snygga varselkläder ökar din synlighet. Som yrkesverksam inom vissa branscher är det viktigt att personlig skyddsutrustning som gör dig synlig och därmed ökar din säkerhet och förebygger olyckor. I vår artikel får du tips på återförsäljare som erbjuder snygga och praktiska varselkläder.

Köp billiga varselkläder online

Här nedan hittar du tips på flera online-butiker som säljer säkra och billiga varselkläder.

M.E Produkter

Hos M.E Produkter hittar du varselkläder med eget tryck. Du kan bland annat köpa vaselbyxor, varseljackor och varselvästar. Fördelen med att ha ett personligt tryck på varselkläderna, exempelvis företagsnamnet eller loggan, är att kläderna drar till sig uppmärksamhet och att varumärket exponeras. Alla plagg håller mycket hög kvalitet och är både bekväma och slitstarka. M.E Produkter erbjuder även kostnadsfri rådgivning om du vill ha hjälp att komma på kreativa sätt att utforma och placera trycket på.

Fördelar

 • Specialiserade på varselkläder med eget tryck. Företaget använder screentryck, transfertryck och brodyrtryck som har en lång hållbarhet.
 • Brett sortiment med många olika typer av produkter.
 • Slitstarka, bekväma och billiga varselprodukter. Varselkläderna är tillverkade av slitstarka funktionsmaterial som är lätta att röra sig i.
 • Hjälpsam och kostnadsfri rådgivning om tryck och val av plagg.

Kontaktuppgifter

M.E Produkter.se

Wexman

Köp högkvalitativa och funktionella varselkläder hos Wexman. Deras kollektion High-Vis Pro kännetecknas av snygg design, hög säkerhet och många smarta funktioner. Alla varselplagg är certifierade enligt EN ISO 20471. Deras varseljackor, varseltröjor med lång ärm och varselvästar är certifierade enligt den högsta varselklassen (3). Varselbyxor, varselshorts och varseltröjor med kort ärm är certifierade enligt klass 2 eller klass 1. Varselplaggen hos Wexman är billiga utan att tumma på kvaliteten! De erbjuder även paketlösning och varselkläder med tryck.

Fördelar

 • Bra priser och mycket hög kvalitet på samtliga produkter. Företaget beskriver tydligt vilken säkerhetscertifiering de olika plaggen har. Alla plagg kvalitetstestas.
 • Inga mellanhänder. Wexman utvecklar och tillverkar samtliga produkter själva samt sköter lagerhållningen.
 • Erbjuder smarta paketlösningar och möjligheten att beställa varselkläder med eget tryck.
 • Trevlig och hjälpsam kundtjänst som vägleder kunderna och svarar på frågor.

Kontaktuppgifter

Wexman.se

iNViTE

iNVITE är ett renodlat e-handelsföretag som erbjuder snygga, bekväma, hållbara varselkläder till ett bra pris. I sortimentet hittar du bland annat varselbyxor och varseljackor av hög kvalitet. Företaget har ett mycket stort lager vilket möjliggör snabba leveranser. iNVITE har egen produktion, utan mellanhänder, vilket gör att de kan erbjuda konkurrenskraftiga priser. De är också återförsäljare till flera populära varumärken. Utöver varsel finns det även arbetskläder, skor och skyddsutrustning till sektorerna service, vård, städ, dental, kök och hantverk i deras sortiment.

Fördelar

 • Mycket stort lager av egenproducerade produkter och andra varumärken. Möjliggör snabba leveranser.
 • Egen produktion utan mellanhänder möjliggör billiga priser utan att tumma på kvaliteten.
 • Stort sortiment med slitstarka, bekväma och prisvärda varselkläder.
 • Professionell kundtjänst som hjälper kunderna att välja rätt plagg för deras behov.

Kontaktuppgifter

Inviteeurope.com

Prepare Brands

Prepare Brands erbjuder ett av marknadens största sortiment av varselkläder. På deras hemsida hittar du hundratals varselprodukter av hög kvalitet. Du kan bland annat köpa jackor, tröjor, byxor, västar och mössor. Om du vill kan du även trycka en egen logga på kläderna, vilket ökar synligheten för företaget. Prepare Brands är ett erfaret familjeföretag från Karlstad som har jobbat med textiltryck, arbetskläder och profilreklam sedan 80-talet. Här kan du räkna med personlig service och kvalitetsprodukter. Dessutom erbjuder de alltid en digital korrektur helt gratis.

Fördelar

 • Mycket stort utbud av varselkläder av hög kvalitet, inklusive jackor, byxor och tröjor.
 • Möjlighet att beställa eget tryck på kläderna.
 • Personlig service från idé till leverans.
 • Gratis digital korrektur. Dessutom får du hjälp att placera trycket.

Kontaktuppgifter

Preparebrands.se

Falkenbergs Netto

Hos Falkenbergs Netto kan du köpa varselkläder och andra arbetskläder till ett bra pris. Här finns alltifrån varselfleecar och t-shirtar till robusta varselbyxor och jackor. En stor fördel med den här återfösäljaren är att de även har varselkläder för dam i deras sortiment. Utöver varselkläder erbjuder de även skyddsskor, arbetshandskar och andra sorters arbetskläder. Om du kontaktar deras kundservice kan du även få hjälp att hitta rätt i deras sortiment.

Fördelar

 • Stort utbud av varselkläder och arbetskläder för både dam och herr. Här finns fleecar, jackor, tröjor, t-shirts och mycket mer.
 • Prisvärda kläder av bra kvalitet samt med bra passform.
 • Mycket bra service och kundkontakt. Falkenbergs Nettos motto är att alla kunder ska bli nöjda.
 • Användarvänlig hemsida som gör det enkelt att hitta rätt produkt.

Kontaktuppgifter

Falkenbergsnetto.se

Elis

Elis hyr ut högkvalitativa varselkläder och arbetskläder till ett stort antal företag och organisationer, både inom den privata och den offentliga sektorn. Deras kunder finns inom många olika branscher, bland annat industri, vård och omsorg. Deras utbud av varselkläder är relativt litet, men de produkter som de har håller mycket hög kvalitet. I sortimentet finns byxor, softshell jacka, fodrad jacka och sweatshirt. En stor fördel är de utförliga beskrivningarna och respektive plagg. Elis affärsmodell är cirkulär där de hyr ut och tvättar kläderna.

Fördelar

 • Cirkulär affärsmodell där företaget hyr ut varselkläder till företag. Kläderna tvättas i miljöoptimerade tvätterier.
 • Underhåll, utprovning, tvätt, upphämtning och leverans ingår. Kläderna är mikrochippade och spårbara.
 • Detaljerade beskrivningar av de olika produkterna, inklusive information användning och certifiering.
 • Vänlig kundtjänst som beskriver processen.

Kontaktuppgifter

 • Mail: Kontaktformulär på hemsidan
 • Telefon: 020-740 101
Elis.com

Gärdin Persson

Gärdin Persson erbjuder bekväma och slitstarka varselkläder. Företaget har närmare 100 års erfarenhet med att hjälpa professionella inom bygg- och industribranschen. I deras sortiment av varselkläder finns många olika sorters jackor, tröjor och byxor. Här kan du även köpa shorts, t-shirtar, byx-holk och västar. De har även några varselprodukter i damstorlekar. Utöver varselkläder hittar du även andra typer av arbetskläder och skyddsutrustning, exempelvis skor och hörselskydd. Hemsidan har en sektion som heter “Tips & Råd” där du hittar användbara tips.

Fördelar

 • Brett sortiment av slitstarka varselkläder, inklusive jackor, byx-holk och shorts.
 • Har även damstorlekar i sortimentet.
 • Företaget har lång erfarenhet av att erbjuda skyddskläder till yrkesverksamma.
 • Bra hemsida med en särskild sektion med “Tips & Råd” som gör det enklare att hitta rätt produkter.

Kontaktuppgifter

Gardinpersson.se

Vad är varselkläder?

Varselkläder är personlig skyddsutrustning som ökar användarens synlighet. Kläderna är tillverkade av ett färgat tyg i fluorescerande gul, orange eller röd. Tyget har förmågan att reflektera ljus, exempelvis från bilar och trålkastare, vilket skapar säkrare arbetsmiljöer. Varselkläder används exempelvis av personer som arbetar med vägarbete, räddningsarbete och andra platser som kräver hög synbarhet.

Regler för varselkläder

Det finns flera regler för varselkläder, bland annat gällande CE-märkning och synbarhet. Varselkläder räknas som personlig skyddsutrustning och därför är det arbetsgivarens ansvar att förse de anställda med rätt sorts utrustning.

Lagen om CE-märkning

Varselkläder måste följa lagen om CE-märkning. Märkningen innebär att tillverkaren eller importören säkerställer att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märkningen används även som ett handelsmärke och betyder att produkten är godkänd för att säljas fritt över nationsgränserna inom EU och EES.

Varselkläder – Olika klasser

Varselkläder är uppdelade i olika skyddsklasser från 1 till 3 där 3 är den högsta skyddsklassen. Nedan går vi igenom nedan vad de olika klasserna innebär.

Varselkläder klass 1

Varselkläder klass 1 har den lägsta synbarheten. Klass 1 som är den klass som har minst krav på reflekterande ytor och reflexer på plagget. Plaggets sammanlagda yta måste utgöras av minst 0,14 m² fluorescerande material och 0,10 m² reflekterande material. Klass 1 benämns också som EN ISO 20471-1.

Varselkläder klass 2

Varselkläder klass 2 har den näst högsta synbarheten. Klass 2 som är den klass som har näst högst krav på reflekterande ytor och reflexer på plagget. Plaggets sammanlagda yta måste utgöras av minst 0,50 m² fluorescerande material och 0,13 m² reflekterande material. Klass 2 benämns också som EN ISO 20471-2.

Varselkläder klass 3

Varselkläder klass 3 har den högsta synbarheten. Klass 3 som är den klass som har högst krav på reflekterande ytor och reflexer på plagget. Plaggets sammanlagda yta måste utgöras av minst 0,80 m² fluorescerande material och 0,20 m² reflekterande material. Klass 3 benämns också som EN ISO 20471-3.

Materialtyper

När du handlar varselkläder är det viktigt att du håller koll på de olika materialtyperna. Här nedan går vi igenom olika materialtyper och vad de innebär.

Reflekterande material

Varselplaggets reflekterande material gör så att plagget blir synligt i mörkret. Det reflekterande materialet är oftast reflexer i form av reflektiva remsor. Reflexerna reflekterar ljus från ljuskällan, exempelvis billjus och strålkastarljus. Det gör att det reflekterande materialet är mest effektivt under mörka förhållanden. Vid vanliga ljusförhållanden så bidrar inte reflekterande material till mycket konstrast.

Fluorescerande material

Varselplaggets fluorescerande material gör att du syns i dagsljus, dimma, dis, skymning, gryning och i andra ljusförhållanden när sikten kan vara begränsad eller när ljusintensitet är lägre. De fluorescerande färgerna är vanligtvis neonfärger, exempelvis gult och orange. Ibland förekommer även rött. Fluorescerande material reflekterar osynligt ultraviolett ljus från solen och gör det till ett synligt och starkt ljus.

Kontrasterande material

Ett varselplagg har ofta kontrasterande material som komplement till fluorescerande och reflekterande material. Dessa kontrasterande material är ett icke-fluorescerande kontrastmaterial i flera olika färger. Enligt certifieringen EN ISO 20471:2013 får kontrastmaterialen inte fälla vid tvätt eftersom att det kan minska de fluorescerande och reflekterande materialen synlighet.

Relaterat innehåll