Arbetskläder online

Hem / Arbetskläder

Letar du efter snygga arbetskläder? Då har du kommit rätt. Här hittar du tips på återförsäljare som säljer arbetskläder online. Genom att köpa arbetskläder online istället för i butik kan du spara en hel del pengar. Dessutom är utbudet större på nätet vilket gör att du kan hitta de kläder som passar ditt behov.

Köp snygga arbetskläder

Här hittar du tips på sex olika återförsäljare av snygga arbetskläder. För att göra det enklare för dig har vi valt ut olika återförsäljare som säljer arbetskläder för olika yrkeskategorier.

Wexman

Hos Wexman kan du köpa arbetskläder som passar många yrkesgrupper. Här hittar du bland annat arbetskläder för Skogsentreprenad, Lantbruk, Åkeri, Transport, Gräv, Anläggning, Hantverk och Bygg. Deras praktiska paket gör att du enkelt får allt som behövs för säsongen till ett bättre pris. Samtliga produkter är kvalitetstestade och detaljerna, exempelvis reflexer och sömnad, väljs med omsorg för att uppfylla högsta standard. Deras breda sortiment innehåller alltifrån tröjor, jackor och västar till handskar och mössor. Här kan du köpa tåliga och funktionella arbetskläder som passar många branscher.

Fördelar

 • Mycket hög kvalitet på samtliga produkter. Klädernas kvalitet testas. Detaljer som dragkedjor och förstärkningar ger tåliga, hållbara och funktionella plagg.
 • Inga mellanhänder. Wexman sköter allt från produktutveckling, design, tillverkning och lagerhållning till marknadsföring.
 • Brett sortiment med jackor, västar, tröjor, underkläder och mycket annat.
 • Professionell och trevlig kundservice som hjälper kunderna att hitta de arbetskläder som passar just deras behov.

Kontaktuppgifter

Wexman.se

M.E Produkter

M.E Produkter erbjuder arbetskläder med tryck. Här kan du köpa yrkesspecifika arbetskläder med eget tryck i olika utföranden. Här finns varselkläder och kökskläder, men även generella plagg i form av skor, byxor, jackor och skyddsskor. M.E Produkter levererar i princip allt du behöver med tryck. Perfekt om du vill beställa arbetsplagg med företagets logga eller slogan. På sina kläder använder sig M.E Produkter sig av screentryck, transfertryck och brodyrtryck. Det är tåliga tryck som håller länge.

Fördelar

 • Specialiserade på arbetskläder med tryck. De använder sig av screentryck, trans fertryck och brodyrtryck som håller länge och anpassar sig efter materialet.
 • Stort utbud av produkter. Här kan du köpa overaller, handskar, skyddsskor och mycket annat.
 • Slitstarka och billiga produkter. Jämfört med andra återförsäljare är prisnivån relativt låg.
 • Personlig vägledning som hjälper dig att hitta rätt produkter med rätt tryck. Korrektur erbjuds alltid innan beställningen bekräftas.

Kontaktuppgifter

M.E Produkter

Exakta

Exakta har stor erfarenhet av profilprodukter och erbjuder bland annat arbetskläder med profiltryck. Det innebär att du kan köpa arbetskläder med företagets namn eller logga på. I deras utbud hittar du bland annat arbetsbyxor, arbetsshorts, tröjor och linnen. Välj mellan arbetsbyxor med knäskydd eller lättare arbetsbyxor med extra rörlighet beroende på ditt behov. Exakta erbjuder arbetskläder för olika branscher, bland annat el, bygg och anläggning såväl som städning och lagerarbete.

Fördelar

 • Stort utbud av arbetskläder för många olika branscher, inklusive städ, lager och anläggning.
 • Möjligt att beställa kläder med eget tryck, exempelvis företagsnamn eller logga.
 • Alltid en gratis offert och fri korrektur.
 • Hjälpsam kundtjänst som guidar kunderna i beslutsprocessen om det behövs.

Kontaktuppgifter

Exaktastore.se

Tools

TOOLS grundades 2003 och är idag en av Nordens största leverantör av produkter och tjänster till industriarbetare, offentlig förvaltning och hantverkare. Här kan du köpa arbetskläder av hög kvalitet, exempelvis arbetsjackor, arbetsbyxor och förkläden. Det är enkelt att navigera på hemsidan och filtrera sortimentet utifrån plaggtyp, varumärke, vattentålighet, klädmaterial och miljömärkning. TOOLS är en del av den börsnoterade gruppen Alligo som är en ledande aktör inom arbetskläder i Norden. Hos TOOLS får du alltid professionella råd och expertis vilket gör det lätt att hitta det du söker efter.

Fördelar

 • Brett produktsortiment för många olika branscher.
 • Användarvänlig hemsida där produktsortimentet kan sorteras utifrån olika faktorer, exempelvis miljömärkning och vattentålighet.
 • Kundtjänsten är mycket bra och TOOLS är stolta över att låta experter hjälpa kunderna att hitta rätt arbetskläder.
 • Enkelt att handla online och snabb leverans.

Kontaktuppgifter

Tools.se

Praxis

Praxis är en återförsäljare av arbetskläder för dam och herr. Här kan du köpa exempelvis vårdkläder, labbrockar och förkläden. Dessutom har Praxis särskilda kategorier med mammakläder och stora storlekar ( XXL-shop). Du kan även köpa skor och tillbehör på deras hemsida. Praxis är en del av den danska gruppen 7 days som säljer arbetskläder på olika marknader. Samtliga produkter är designade av företaget själva och sys i deras egen produktion.

Fördelar

 • Arbetskläder i flera kategorier som inte finns hos andra återförsäljare, bland annat mammakläder och större storlekar.
 • Brett sortiment av vårdkläder, inklusive kirurgkläder och labbrockar.
 • Egen design och produktion.
 • Trevlig kundservice som hjälper till med beställningar och returer.

Kontaktuppgifter

Praxiswear.se

Verktygsproffsen

Hos Vertygsproffsen kan du köpa arbetskläder relaterade till verktyg. Här hittar du bland annat hammarhållare, hölster, vertygsbälten och bältesväskor. Hos Vektygsproffsen är fokuset istället på verktyg. Här kan du köpa allt som har med verktyg att göra. Hemsidan är modern och mycket användarvänlig med nylanserade filtreringsmöjligheter. Det märks att det är ett företag som prioriterar nöjda kunder. Kundservicen är mycket bra och hjälpsam!

Fördelar

 • Företaget är specialiserat på verktyg. Här kan du köpa arbetskläder som passar ihop med verktyg, exempelvis verktygsbälten.
 • Mycket bra kundservice som hjälper till att hitta rätt i det breda sortimentet av verktyg och arbetskläder.
 • Användarvänlig hemsida med bra filtreringsmöjligheter.
 • Snabba och säkra leveranser med flera leveransalternativ.

Kontaktuppgifter

Verktygsproffsen.se

Vanliga frågor och svar

Arbetskläder är ett begrepp som innefattar kläder som används under arbetstid. Det ställs ofta särskilda krav, exempelvis gällande hygien och säkerhet. Här hittar du svar på vanliga frågor om arbetskläder.

Enligt Arbetsmiljölagstiftningen är arbetsgivaren inte skyldig att stå för arbetskläder. Däremot måste arbetsgivaren tillhandahålla skyddskläder. Lagstiftningen skiljer därmed på arbetskläder och skyddskläder. Personlig skyddsutrustning inkluderar bland annat ögon- och ansiktsskydd, skyddsskor, huvudskydd, skyddshandskar och hörselskydd. Vanliga arbetskläder anses inte som personlig skyddsutrustning och därför måste inte arbetsgivaren betala för det.

Arbetstagaren har rätt till skyddskläder, men måste inte betala för arbetskläder. Det finns heller inga regler om vem som ska bekosta arbetskläderna. Däremot finns tillfällen då arbetsgivaren bör ge dig arbetskläder. Om du exempelvis arbetar i ett kallt utrymme, exempelvis på ett lager, kan du kräva att arbetsgivaren står för en jacka, varm tröja, handskar och mössa.

Om arbetsgivaren kräver att du ska ha på dig specifika arbetskläder samt om det är arbetsgivaren som betalat för dem så är det också arbetsgivaren som ska stå för tvätten. Arbetsgivaren kan ta hand om tvätten eller bekosta tvätten genom att ge de anställda pengar för tvätt. Olika branscher kan omfattas av olika regler. Exempelvis så ställer Socialstyrelsen krav på att arbetsgivare inom vård och omsorg tvättar arbetskläderna i minst 60 grader vid dagens slut.

Om arbetsgivaren betalar för arbetskläderna så måste arbetstagaren bära dem, även om hen inte gillar färg, tryck eller passform. Du som arbetstagare måste använda arbetskläderna förutsatt att du inte kommit överens med din arbetsgivare om något annat. Om det däremot handlar om skyddskläder som inte passar så kan du som arbetstagare klaga hos din arbetsgivare och kräva att få skyddsutrustning som passar dig.

Relaterat innehåll