Sök ett ämne

Nyhetsbrev

Prenumerera GRATIS på vårt nyhetsbrev.
captcha

Vanliga frågor

FAQs - Svar på vanliga frågor

faq
Här kan du läsa svar på vanliga frågor vi får från våra kunder. Skulle inte svaret du söker finnas med, kan du själv ställa frågor som vi besvarar så snabbt vi kan.

Det finns flera alternativa sätt att beställa en provning hos oss

  • Använd vårt beställningsverktyg om du vet vilken testmetod som skall användas. Då får vi tidig information om att ditt uppdrag är på väg och vi kan förbereda testprocessen. Inom någon minut har du fått en bekräftelse till din mailadress.
  • Alternativt kan du maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta vad du vill testa. Skriv frågor och funderingar om ditt behov. Du får ett skriftilgt svar inom någon timma.
  • Du kan även ringar oss på 08-6158380 (+46 8 6158380) om du vill tala eller diksutera med oss. Ofta kan vi ge dig besked direkt, men ibland behöver vi lite tid för att rådgöra innan vi kan svara dig. Ibland behöver vi även se materialet eller produkten.
5 arbetsdagar. Om du har bråttom kan vi erbjuda expressprovning på 2-3 dagar. Vissa provningar som ljushärdighet tar längre tid pga. tekniska skäl. Material som skall testas måste konditioneras i konstant provningsklimat. Detta kan ibland ta en dag extra.
De flesta fysikaliska tester kräver att materialet har konditionerats, dvs. nått jämvikt i temperatur och fuktighet. Materialets egenskaper förändras beroende på hur mycket fukt det finns i det.
Nej! Vi tar inget extra betalt varken för att föreslå testmetoder, uppstartskostnader, rapporter eller frågor om resultatet i rapporten.
Vi mailar den omgående och skickar originalhandlingen med post.

Bara om du begär det i samband med att du skickar in materialet. Lite material vill vi behålla för att kunna följa upp senare frågor.

Nej! Vi har strikta rutiner för att garantera sekretessen. Om du vill att något annat företag skall få se din rapport, då måste du själv lämna ut rapporten till dem.
Rapporter är färskvaror, materialets egenskaper har förändras snabbt även om det är samma beteckning på materialet. Det gäller i synnerhet för naturmaterial eftersom fiberns egenskaper är olika vid varje produktionsstart.

Materialåtgången varierar beroende på testmetod. I vårt beställningsverktyg "Tester & Analyser" framgår materialåtgången om man klickar på den blå Info-knappen vid respektive test. Om det inte finns tillräckligt med material kan vi oftast ändå testa, med mindre noggrant testresultat. Hör av dig om du är osäker!

Ja, i nästan alla fall är testerna och analyserna förstörande för materialen. Om vi testar en hel produkt, måste vi oftast demontera en eller flera delar av produkten för att kunna utföra testen. Skador från demonteringen blir i dessa fall bestående på produkten.

Ställ en fråga
Namn (*)
Var vänlig ange ditt namn.
E-postadress (*)
Du måsta ange en giltig e-postadress.
Företag/Organisation
Vänligen ange ditt företag eller organisation.
Adress (*)
Vänligen ange din adress.
Postnummer
Vänligen ange ett giltigt postnummer.
Postadress (*)
Var vänlig ange din postadress.
Telefon (*)
Vänligen ange ett telefonnummer du kan nås på dagtid.
Ämne (*)
Vänligen ange ämnet för ditt ärende.
Meddelande (*)
Vänligen ställ din fråga här.
Säkerhetskod (*)
Du har angett fel kod, vänligen försök igen.
För att visa att du är människa och inte en robot som skickar skräppost, vänligen fyll i den text som visas ovanför rutan.