Sök ett ämne

Nyhetsbrev

Prenumerera GRATIS på vårt nyhetsbrev.
captcha

Om oss

omoss newTextil & Läderlaboratoriet är ett ackrediterat provningslaboratorium. Vi är ett oberoende och privat aktiebolag. Vi har mer än 60 års erfarenhet av textil, läder, skor, sport & fritidsartiklar, reseeffekter och leksaker.

Våra affärsområden är provning, kunskap och kurser

  • Provning - testar material och produkter enligt internationell standard
  • Kunskap - produktutvecklar, konsulterar och utarbetar t.ex. tekniska specifikationer
  • Kurser - utbildar inom material, reklamationshantering, märkning m.m.

Vår specialitet är att bedöma produktens totala egenskaper, både material och funktion samt säkerhetskrav för internationell lansering. Vårt breda yrkeskunnande, noggrannhet, snabbhet samt förmåga att kommunicera är andra viktiga egenskaper som uppskattas av våra kunder.

Det är kostnadseffektivt att anlita laboratoriet för att förebygga kvalitetsproblem. Kostnaden för att få full kontroll över produktionen är försumbart liten jämfört med normala reklamationskostnader.

Historik
Redan 1948 startade Kooperativa Förbundet ett laboratorium för att stödja egen produktion, inköpare och för varuupplysning till konsument. Personalen övertog verksamheten och ägandet när Textil & Läderlaboratoriet, Stockholm AB bildades den 1 januari 1997.

Företaget utsattes för nya krav på servicegrad och marknadsfokusering för att anpassa verksamheten från en uppdragsgivare till de ca 350 som är kunder idag.

Laboratoriet är sedan 1998 ackrediterat av SWEDAC.